H'ayatımız E'meklerimiz S'ahipsiz mi?

H

Kızılırmak üzerine kurulması planlanan Hidro Elektrik Santralini HES inşaatına karşı çıkan Yeniyapan ve Karabucak köylüleri Valilik önünde basın açıklaması yaparak, projenin durdurulmasını istedi. Ektikleri tarlalarındaki ürünleri firma tarafından sökülen

HES PROJESİNE KARŞI ÇIKIYORLAR

Kızılırmak üzerinde yapılması planlanan HES projesine karşı çıkan yaklaşık 50 kişilik bir grup Vali Ali Kolat ile görüşerek projenin durdurulmasını istedi. Vali Ali Kolat ise, konunun ‘Enerji Piyasa Kurulu’ tarafından incelendiğini ve projenin devam edeceğini belirtti. Bu açıklamanın ardından Valilik önünde toplanan öfkeli grup, devletin kendilerine üvey evlat muamelesi yaptığını iddia ettiler. Grup adına konuşan Yeniyapan köyü sakini Zöhre Tekin, devletin kendilerine sahip çıkmadığını, Vali Ali Kolat’ın yanına baba diye geldiklerini ancak Vali’nin üvey baba gibi davrandığını söyledi.

 

 

VALİLİK MAKAMI OTURMA YERİ DEĞİL

Valilik makamının oturma yeri olmadığını belirten Tekin, AK Parti hükümeti zamanında köylülerin milletin efendisi olmaktan çıktığını ve toplumdan ayrıştırılmak istendiğini bildirdi. Kırıkkale’de kanunun olmadığını belirten Tekin, adaletin bir gün işleyeceğini ve çocuklarını perişan etmeye başlayan projenin durdurulacağını kaydetti. Yeniyapan köyünde çiftçilik yapan Osman Tekin ise devletin askeri gücü ile kendilerini tarlalarına bile yaklaştırmadığını belirterek, mısır tarlarının sulayamadıklarını, hasat döneminde çok büyük zarar yaşadıklarını ifade etti.

 

JANDARMA EZİYET EDİYOR

Jandarma’nın kendilerine eziyet ettiğini belirten Tekin, tarım araçlarına bile Jandarma Trafik’ten ceza yazıldığını çok büyük zorluklar içinde yaşamlarını sürdürdüklerini açıkladı.

Köyde ‘Orman kanunlarının’ uygulandığını ancak kendilerinin buna direndiğini belirten Tekin, köylünün sabrının artık taşma noktasına geldiğini ve devletle karşı karşıya gelmek istemediklerini söyledi.

Her fırsatta Kızılırmak cazibe merkezi olacak diyen politikacıların HES projesini durdurmadığını ve 25 kilometrelik ırmağın göz göze göre kurumaya terk edildiğini iddia eden Tekin, projenin durdurulması için gerekirse Ankara’ya gideceklerini belirtti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ